0416 - 33 69 31 info@sgdeoverlaat.nl
Zoeken
Vacatures Office 365 Login Menu

Nieuw onderwijsmodel

“Het nieuwe onderwijsmodel geeft je rust, minder huiswerk, keuzemogelijkheden en je eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid nemen toe."

Vanaf schooljaar 2022-2023 starten we met een nieuw onderwijsmodel. Bekijk onze film met uitleg.

Het lesrooster ziet er anders uit. Dit geeft je meer ruimte om zelf keuzes te maken, jezelf te ontwikkelen en jóuw talenten te ontdekken. Zo heb je elke dag ongeveer 3 lessen(soms 4, zoals in het voorbeeld op maandag), theorie of praktijk, van 80 minuten. Na elke les is er een pauze. Het rooster is aangevuld met keuzewerktijd-uren: KWT-uren. Deze staan in het rooster voor en na de vaklessen en duren 40 minuten.

Er zijn diverse KWT uren:

  • KWT - HOT:  daarbij kan je in ons nieuwe open leercentrum je huiswerk onder toezicht maken, waarbij samenwerken mogelijk is.
  • KWT - VAK: wil jij bijvoorbeeld extra wiskunde om uitleg te vragen over een ingewikkelde formule? Dan plan je KWT-vak in voor extra ondersteuning van een vakdocent.
  • KWT - STILTE UUR: behoefte aan rust? Gelukkig is er dan de mogelijkheid om je in onze stilteruimte in het OLC voor te bereiden op bijvoorbeeld een toets
  • KWT - PLUS: dit zijn speciale lessen die zorgen voor verdieping en verbreding. Creatieve lessen in een arts klas, acteren bij onze toneelgroep, debatlessen, schaken of bijvoorbeeld Technologie & Toepassen en Cambridge Engels.