0416 - 33 69 31 info@sgdeoverlaat.nl
Zoeken
Vacatures Office 365 Login Menu

Rookvrije school

De teamleden van de Overlaat gaan voor een goede gezondheid!!!

Roken is niet gezond. Daar is iedereen het over eens. Veel aandoeningen aan de luchtwegen (astma, longkanker etc.) worden veroorzaakt door het roken van sigaretten (sigaren/pijptabak). Door het instellen van een rookverbod maken we het voor (toekomstige) rokers moeilijker om te (gaan) roken. Minder roken/niet roken is een eerste stap op weg naar een gezonder lichaam. Door het rookverbod op school hopen we van harte dat er ook minder leerlingen op het idee komen om te gaan roken.

Het voorkomt meeroken

Wie zelf niet rookt maar zich bevindt in een ruimte waar wél wordt gerookt, rookt als het ware mee. “Meeroken” is ook niet gezond. Door het rookverbod voorkomen we dat mensen die er een gezonde levensstijl op na houden worden gedupeerd door mensen die wel roken. Het rookverbod voorkomt dus de overlast die de rook van tabak veroorzaakt. Wél zo sociaal.

Mag ik helemaal nergens meer roken?
Voor alle leerlingen betekent dat dat zij nergens op, in en rondom school mogen roken.

En na schooltijd?
De school (en het schoolterrein) is 24 uur per dag, zeven dagen per week rookvrij. Dat betekent dat je ook voor het 1e uur en na het 9e uur niet op, in en rondom de school mag roken. Het gehele schoolterrein is dus een rookvrije zone.

En de personeelsleden van school dan?
Dat een logische vraag! Ook voor docenten en alle andere personeelsleden geldt er een rookverbod op het gehele schoolterrein.

En ouders/verzorgers en andere bezoekers van de school?
Het rookverbod is voor iedereen en geldt 24 uur per dag ook voor ouders en bezoekers van de school.

Wat valt er onder het schoolterrein?
Alle gebouwen en terreinen gelegen aan de Eikendonklaan 1 en 3. Dus ook de parkeerterreinen aan de beide zijden van de gele muur.

En een E-sigaret?
Het gebruik van een E-sigaret (E-smoker of andere vervanging) is ook niet toegestaan.

Dit ligt in het verlengde van het beleid van de Overlaat om een Gezonde School te zijn met een gezond aanbod voor alle leerlingen en medewerkers, met een gezonde schoolkantine, met extra sportklassen en moderne sportfaciliteiten.

de Overlaat: TRENDSETTEND

zie ook: http://www.vo-raad.nl/themas/gezonde-leefstijl/roken-op-schoolterrein-vanaf-2020-wettelijk-verboden