0416 - 33 69 31 info@sgdeoverlaat.nl
Zoeken
Vacatures Office 365 Login Menu

Informatie coronavirus

Bericht geplaatst op: 6-5-2020

Meteen naar de instructiefilmpjes - klik hier

De voorbereidingen op de heropening zijn in volle gang. Lokalen worden opnieuw ingericht, extra lesmateriaal wordt aangeschaft en er worden voorbereidingen en veiligheidsmaatregelen getroffen. Net als de rest van de wereld zijn we op zoek naar mondkapjes (onder andere voor de lessen bij HBR, Z&W en D&P). Dat lijkt gelukt. Handgel is in grote hoeveelheden aanwezig en de routes worden steeds zichtbaarder. Aanstaande vrijdag krijgen alle leerlingen en ouders een mail met een instructiefilmpje. Hierop zal precies te zien zijn wat er van iedereen wordt verwacht.

Jullie hebben indeling van de klassen ontvangen en het rooster is zichtbaar in Magister. De lessen in week 26 en 27 zijn onder voorbehoud i.v.m. een mogelijke proefwerkweek. Zoals je weet mag maar een beperkt aantal leerlingen tegelijk in de school aanwezig zijn. De klassen zijn dus verdeeld in twee groepen. Hierbij is alleen rekening gehouden met leerlingen die ver weg wonen en dus eventueel problemen krijgen met het openbaar vervoer. Het is ondoenlijk om rekening te houden met (fiets-)vriendjes of andere redenen. In de bijlage meer informatie hierover.

Dan zijn er veel vragen over de overgang naar de volgende klas. Wij hebben er voor gekozen om de geldende overgangsregelingen met de nodige soepelheid aan te passen. Het uitgangspunt is dat leerlingen niet de dupe mogen worden van de sluiting van de scholen. Maar het is zeker niet zo dat iedereen dan maar gewoon over mag. Zoals ik al vaak heb geschreven ook in deze periode wordt het nodige van je verwacht. Doubleren of afstromen blijft behoren tot de mogelijkheden. Ook een verplichte zomer- of herfstschool met een bijspijkerprogramma kan je deel worden. Dus nog even knallen, jongens en meisjes!
We hebben dus het één en ander aangepast en dit is goedgekeurd door de Medezeggenschapsraad. Voor vragen verwijs ik naar je teamleider of mentor.

Tot slot: in verband met de veiligheid verzoeken we ouders om hun kinderen zoveel mogelijk met de fiets naar school te laten gaan en niet met de auto te brengen. Anders wordt het veel te druk bij school. Mocht het niet anders mogelijk zijn dan is er een Kiss & Ride-zone ingericht op de parkeerplaats bij het zwembad (aan de overkant). Alleen te gebruiken tussen 08.00 en 08.30 uur en 12.30 en 13.00 uur.

 


Terug